Szolgáltatásaink

Lézeres szemműtét bővebben

A PRK eljárás

A szaruhárya középső részén elvégezzük az excimer lézeres kezelést. A szaruhártya ezután 1-2 nap alatt behámosodik. Az eddigi eljárásokhoz képest lényegesen gyorsabb hámképződés.

Smart Pulse Lézeres Szemműtétek 2016-ban

- A PRK szemműtétek és beavatkozások legújabb változata
- Gyors gyógyulás - sima és csillogó felszín
- Rövidebb gyógyulási szakasz, sokikal rövidebb fájdalom a műtétet követően
A no-touch és a Smart Pulse technológia kombinálása a legkorszerűbb PRK műtétet teszi lehetővé.

A LASIK eljárás

A lézeres látásjavítás másik változata az úgynevezett LASIK-eljárás. Ennél az eljárásnál steril körülmények között egy külön lebenyt kell készíteni a szaruhártya felszínén. A lebeny felhajtását követően a szaruhártya állományában történik meg a lézerkezelés. Utána a lebenyt visszaillesztik a helyére, amely másnapra magától visszatapad. A LASIK-eljárásnak vannak előnyei, de hátrányai is a PRK-val szemben. Ezek tételes felsorolását az érdeklődők elolvashatják a rendelő tájékoztatójában. (Nem végezzük.)

A LASEK eljárás

A PRK eljárás módosított változata. Ennél nem történik vágás, ellentétben a LASIK-kal. Itt a szaruhártya hámrétegét emeljük föl, majd a kezelés után azt visszasimítjuk a helyére. Pár napra védő kontaktlencsét helyezünk a szemre. (Nem végezzük.)

SCHWIND AMARIS excimer lézer készülék
SCHWIND AMARIS excimer lézer készülék
SCHWIND AMARIS excimer lézer készülék

SCHWIND AMARIS excimer lézer készülék

Cornealis Wavefront (hullámfront) analizátor
Cornealis Wavefront (hullámfront) analizátor
Cornealis Wavefront (hullámfront) analizátor

Cornealis Wavefront (hullámfront) analizátor

A PresbyMAX kezelésről bővebben

Ugyanúgy történik, mint a többi lézeres szemműtét. A különbség az, hogy a PresbyMAX esetén úgy alakítjuk át a szaruhártya fénytörését, hogy a közeli és távoli látás egyaránt kielégítő legyen. Bonyolult program számolja ki, hogy milyen dioptriát állítsunk be az egyik, illetve a másik szemen. A cél, hogy ne kelljen sem közeli, sem távoli szemüveg, esetleg csak bizonyos speciális körülmények között. (A műtétre nem mindenki alkalmas.)

Keratoconus ellenes CXL kezelés (collagen/riboflavin crosslinking) kezelésről bővebben

CXL kezelés

CXL kezelés

A szaruhártya kiboltosulásos betegségeit sokáig csak szaruhártya-átültetéssel lehetett kezelni. Az UV fénnyel történő, szaruhártya erősítő kezelést 1993-tól 1997-ig fejlesztették ki német tudósok. Ma már világszerte több mint 300 centrumban alkalmazzák, és több ezer beavatkozás történt.

Milyen betegségekben alkalmazható?
  • keratoconus: a szaruhártya középső részének progresszív előboltosulása és elvékonyodása
  • pellucid marginális degeneráció: az előzőhöz hasonló kórkép, ami a szaruhártya széli részét érinti
  • művi szaruhártya előboltosulás: pl. LASIK műtét után
A keratoconus kezelés lényege röviden

Megelőző alkalmassági vizsgálat. Ha a páciens kontaktlencsét visel, azt 1 hónappal a beavatkozás előtt le kell venni. A beavatkozás során eltávolítják a hámréteget a szaruhártyáról, a szaruhártyára fényérzékenyítő szert (riboflavin) csepegtetnek (30 perc), majd UV fénnyel besugárzás (30 perc) következik, fekvő testhelyzetben. Az egész 1─1,5 órát vesz igénybe. Nem fájdalmas, kicsit kényelmetlen, unalmas. A kezelés után 2-3 napig szúró fájdalom, könnyezés, fényérzékenység lép föl, a szaruhártya behámosodásáig. A látás hónapokig ingadozhat. Van már olyan riboflavin oldat is, amely esetén nem kell eltávolítani a hámréteget. Szemcseppeket kell használni bizonyos ideig, és rendszeres kontroll vizsgálatokon kell megjelenni.

A keratoconus kezelés célja

A szaruhártya megnyúlt, meggyengült rostjainak összekötése révén a szaruhártya megerősödik, így megáll, vagy lelassul a további előboltosulás, elvékonyodás. Olyan stádiumban kell tehát elvégezni, amikor a látás még szemüveggel vagy kontaktlencsével javítható, hogy elkerülhető, vagy késleltethető legyen a szaruhártya-átültetés. A beavatkozás ismételhető.

A Jett Plasma kezelésről bővebben

A Jett Plasma Lift Medical készülék számos szemészeti és bőrgyógyászati kórkép és elváltozás kezelésére alkalmas. Segítségével vágás nélkül eltávolíthatók szemölcsök, egyéb bőrhibák, értágulatok, xanthelasma, hibásan növő szempilla, kezelhetők hegek, árpa, száraz szem bizonyos formái, szemhéj bőr csüngése, ráncok, stb. Vágás nélkül végezhető vele ún. „party kezelés”, azaz gyors lifting bármely bőrfelületen. Mindegyik ismételhető.

Jett Plasma készülék

Jett Plasma készülék

Jett Plasma kezelés előtt és után

Jett Plasma kezelés előtt és után

„Lencsecsere” nagyfokú fénytörési hibák esetén

Ilyen esetekben a lézeres szemműtét már nem hozhat kielégítő eredményt. A „lencsecsere” technikailag ugyanúgy történik, mint a szürkehályog műtét. Tehát nagyfokú rövid- vagy túllátásnál szürkehályog kialakulása nélkül is ki lehet cserélni a saját szemlencsét megfelelő dioptriájú mű szemlencsére, ami helyettesíti a korábbi szemüveget, így arra a későbbiekben nem lesz szükség, vagy sokkal kisebb dioptria kell majd.

A műlencse bármely okból történő beültetése utáni esetleges visszamaradó fénytörési hiba korrekciója excimer lézeres szemműtéttel már korrigálhatóvá válik.

Általános szemészet

Általános szemészeti ellátást is végzünk.

Diagnosztikai eszközeink: látásvizsgáló táblák, próba szemüveg lencse sorozat, réslámpa, szemtükör, hármastükör, fundus lencsék, szemnyomás mérő eszközök, kerato-refraktométer; speciális műszerek: cornea topográf/hullámfront analizátor, könnytermelés vizsgálatra szolgáló felszerelés, látótér vizsgáló készülék, szaruhártya vastagság mérő készülék, OCT készülék, dioptria/UV áteresztést mérő készülék.

Elérhetőségek
KLIN SZEMÉSZETI KFT.

Nyilvántartó cégbíróság: Szegedi Törvényszék cégbírósága.
Cégjegyzékszám: 06-09-008103

Másik weblapunk: www.klinkft.hu

Nyitvatartás
  • Hétfő: 08:30 - 16:00
  • Kedd: 08:30 - 16:00
  • Szerda: 08:30 - 16:00
  • Csütörtök: 08:30 - 16:00
  • Péntek: 08:30 - 16:00
Térkép